Klub 54+

Međimurje press -Projekt KLUB 54+

by Udruga Pet Plus

Međimurje press -Projekt KLUB 54+

Projekt KLUB 54+

Objavljeno 29 kol 2019

Autor : Međimurje Press

Komentara: 0

Oznaka: Europski projekt,HrvatskaKlub 54+ProjektZavršna konferencija

Projekt KLUB 54+ nastao je suradnjom Udruge Opera B.B. ZAGREB i Udruge PET PLUS. Udruga Opera B.B. ZAGREB nositelj je projekta i prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj koje djeluje od 2006. godine s ciljem promocije operne umjetnosti u Hrvatskoj i izvan nje. U dosadašnjem radu Udruga Opera b.b. Zagreb je surađivala sa svim dobnim skupinama i to kroz umjetničke i edukativne programe, pri čemu stručno-pedagoški pristupaju ciljanim skupinama, s naglaskom kako ih uključiti u glazbu kroz pjevanje, glumu i ostale forme kulturno-umjetničkog izražavanja. Udruga PET PLUS osim što je partner na projektu KLUB 54+ neprofitna je organizacija koja djeluje od 2000. godine te iza sebe ima brojne uspješno provedene programe i projekte namijenjene marginaliziranim skupinama društva, tako je KLUB 54+ Udruzi PET PLUS već peti europski projekt.

Projekt KLUB 54+ imao je za cilj pružiti cjeloživotno učenje i obrazovanje. Sufinanciran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijeme trajanja projekta: od rujna 2018. do kolovoza 2019 godine. Kroz sveukupno 127 kreativnih radionica iz 5 vrsta kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje su se održale u Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu poboljšala se kvaliteta života i povećala razina aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u životu zajednice te se direktno smanjila socijalna isključenost 280 osoba, u Zagrebu za njih 148, te u ostalih 7 gradova za 132 osobe od toga za 44 osobe muškog spola, te čak 236 osoba ženskog spola. Od navedenog broja velik broj korisnika pripada ranjivim skupinama društva, njih 154.

 

Naši stručnjaci, izvoditelji kreativnih radionica, njih sveukupno 12, za vrijeme trajanja projekta posvetili su 250 sati korisnicima.

Velik je broj suradnika na projektu KLUB 54+. 11 suradnika koji su prepoznali vrijednost i značaj projekta KLUB 54+ te nam ustupili svoje prostore i omogućili u njima održavanje kreativnih radionica: Dom za starije osobe Trnje, Dom za starije osobe Maksimir iz Zagreba, Dom za starije i nemoćne osobe Osijek, Poetry Caffe Magis iz Osijeka. POU Hrvatski dom Petrinja, Glazbena škola Frana Lhotke Sisak, Pučko Otvoreno Učilište Ogulin, Glazbena škola u Novskoj, Hrvatski dom Vukovar, Župa Sv. Blaža, Zagreb, Mješoviti pjevački zbor umirovljenika „Vid Rukavina”, Karlovac.

Besplatne kreativne radionice izvodio je tim stručnjaka, svi voditelji radionica vrsni su stručnjaci u svojim područjima.

Umjetnički voditelj glazbenih radionica i umjetnički voditelj glazbeno-scenske izvedbe sudionika je hrvatski operni pjevač Ronald Braus ujedno osnivač i umjetnički ravnatelj Opere B.B. ZAGREB, te nositelj projekta KLUB 54+. Zajedno sa svojim stručnim suradnicima: hrvatskom sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko, mezosopranisticom Blankom Tkalčić i talentiranim budućim dirigentom Darijanom Ivezićem uveli su sudionike projekta u direktnu strukturu glazbe.

Radionicu književnog kluba – kreativno čitanje i pisanje koja je sudionicima pomogla poboljšati socijalne i emotivne vještine, vodile su prof. Vesna Vrbanović Jančić, i prof. Ivana Plejić Pech.

Radionice kreativnog plesa omogućile su da sudionici otkriju svoju vitalnost, a za to su zaslužne plesne umjetnice, pedagoginje i terapeutkinje Sanela Janković Marušić i Zrinka Šimičić Mihanović.

Profesionalni i vrsni glazbenici Branko Trajkov – Trak i Krunoslav Kobeščak vodili su bubnjarske radionice «Ritam svijeta». Svojim radom pomogli su sudionicima projekta da unaprijede svoje zdravstveno stanje, riješe se stresa i otkriju novu mladost.

Likovno – kreativne radionice doprinijele su unapređenju kvalitete života naših sudionika te poboljšanju emocionalnih i kreativnih vještina. Za njihovo vođenje bile su zaslužne umjetnica i profesorica likovne umjetnosti Natalija Stipetić Ćus te diplomirana slikarica Ksenija Filipović.

 

PROGRAM ZAVRŠNE KONFERENCIJE

11:30-12:00 Registracija sudionika

12:00 Predstavljanje Bubnjarske radionice

Krunoslav Kobeščak

Branko Trajkov-Trak

12:10 Svečano otvaranje Konferencije

Anita Hrstić, HRT-„Treća dob“, urednica i voditeljica

12:15 Uvodne riječi

Ronald Braus, predsjednik Udruge OPERA B.B. ZAGREB

Mira Davidović, predsjednica Udruge PET PLUS

12:25 Predstavljanje rezultata projekta

Andreja Radinger, Udruga PET PLUS, voditeljica projekta

12:35 Predstavljanje radionice Književnog kluba

Vesna Vrbanović Jančić

Ivana Plejić Pech

12:40 Predstavljanje radionice Kreativnog plesa

Sanela Janković Marušić

Zrinka Šimičić Mihanović

12:45 Glazbeno scenska izvedba – Nastup zbora

Ronald Braus

Lidija Horvat Dunjko

Blanka Tkalčić

Darijan Ivezić

12:50 Zatvaranje konferencije

Anita Hrstić, HRT-„Treća dob“, urednica i voditeljica

DRUŽENJE UZ ZAKUSKU

IZLOŽBA RADOVA POLAZNIKA LIKOVNO-KREATIVNIH RADIONICA VODITELJICA

NATALIJE STIPETIĆ ĆUS I KSENIJE FILIPOVIĆ

(Vedrana Vasić)

https://medjimurjepress.net/vijesti/hrvatska/projekt-klub-54/

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..