Klub 54+

nacional.hr – Predstavljen hvalevrijedan projekt za starije osobe ‘Klub 54+’

by Udruga Pet Plus

nacional.hr – Predstavljen hvalevrijedan projekt za starije osobe ‘Klub 54+’

Konferencijom u Županijskoj vijećnici u Osijeku predstavljen je hvalevrijedan projekt ‘Klub 54+’, nastao suradnjom Udruge Opera B.B. ZAGREB i Udruge PET PLUS, koji ima za cilj pružiti cjeloživotno učenje i obrazovanje.

Konferenciji su prisustvovali Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, Mira Davidović, predsjednica Udruge PET PLUS,  Andreja Radinger, voditeljica projekta ‘Klub 54+’ te Ronald Braus,osnivač i umjetnički ravnatelj Opere B.B. ZAGREB  i nositelj projekta ‘Klub 54+’.

Kroz 127 kreativnih radionica iz pet vrsta kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje će se provesti u Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu poboljšat će se kvaliteta života i povećati razina aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u životu zajednice te se izravno smanjiti socijalna isključenost za minimalno 215 osoba.

Kao suradnici na projektu ‘Klub 54+’ sudjeluju ukupno tri doma za starije osobe i Poetry Caffe koji su ponudili prostor za održavanje radionica: Dom za starije osobe Trnje i Dom za starije osobe Maksimir iz Zagreba te Dom za starije i nemoćne osobe Osijek i Poetry Caffe Magis

Hrvatski operni pjevač Ronald Braus zajedno sa svojim stručnim suradnicima: hrvatskom sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko, mezosopranisticom Blankom Tkalčić i talentiranim budućim dirigentom Darijanom Ivezićem uvest će sudionike projekta u direktnu strukturu glazbe.

Radionicu književnog kluba – kreativno čitanje i pisanje, koja će sudionicima pomoći poboljšati socijalne i emotivne vještine, će voditi prof. Vesna Vrbanović Jančić i prof. Ivana Plejić.

Radionice kreativnog plesa na kojima će sudionici otkriti svoju vitalnost održavat će plesne umjetnice, pedagoginje i terapeutkinje Sanela Janković Marušić i Zrinka Šimičić Mihanović.

Voditelji bubnjarskih radionica ‘Ritam svijeta’ biti će profesionalni, vrsni glazbenici Branko Trajkov-Trak i Krunoslav Kobeščak, koji će pomoći sudionicima projekta da unaprijede svoje zdravstveno stanje i riješe se stresa.

Likovno-kreativne radionice doprinijet će unapređenju kvalitete života našim sudionicima te poboljšanju emocionalnih i kreativnih vještina. Za njihovo vođenje bit će zaslužna umjetnica i profesorica likovne umjetnosti Natalija Stipetić Ćus i diplomirana slikarica Ksenija Filipović.

Projekt ‘Klub 54+’ sufinanciran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda te se provodi od rujna 2018. do kolovoza 2019. godine.

https://www.nacional.hr/foto-predstavljen-hvalevrijedan-projekt-za-starije-osobe-klub-54/

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..