Klub 54+

portal53.hr – Održana glazbena radionica projekta „Klub 54+“ Održana glazbena radionica projekta „Klub 54+“

by Udruga Pet Plus

portal53.hr – Održana glazbena radionica projekta „Klub 54+“ Održana glazbena radionica projekta „Klub 54+“

 

Održana glazbena radionica projekta „Klub 54+“

KULTURAPETRINJA 24/07/2019 Mario Gršić

 

PETRINJA – U sklopu projekta „Klub 54+“ u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja održana je glazbena radionica. Hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko i mezzosopranistica Blanka Tkalčić objasnile su na samom početku dio onoga što svaki pjevač treba znati, a odnosi se na postavljanje glasa, vokalnoj tehnici i glazbenom oblikovanju, dok je hrvatski operni pjevač Ronald Brauss govorio o vokalnoj interpretaciji i scenskom pokretu. Maestro Darijan Ivezić govorio je pak o glazbenom vođenju probe i pripremama za nastup, kao i o dirigiranju.

 

Glazbena radionica u sklopu projekta „Klub 54+“ okupila je članove Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja kao i članice Pjevačkog zbora Lira. Kako je nakon probe najavio Ronald Braus, pjesme koje su uvježbali izvest će zajedno krajem ove godine, uz sudjelovanje članova Opere B.B.iz Zagreba, na zajedničkom koncertu u Petrinji.

 

Projekt „Klub 54+“ ima za cilj poboljšanje kvalitete života te direktno smanjenje socijalne isključenosti za najmanje 215 osoba u osam gradova Republike Hrvatske koji su uključeni u navedeni projekt, a to su Petrinja, Karlovac, Vukovar, Novska, Ogulin i Sisak.

 

Projekt „Klub 54+“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Opera B.B.iz Zagreba, a partner je Udruga Pet plus. Ukupna vrijednost projekta je 910.379,44 kune, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira projekt sa 773.822,52 kune.

 

 

http://portal53.hr/odrzana-glazbena-radionica-projekta-klub-54/

 

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..