Klub 54+

Nacional.hr – Predstavljena dostignuća projekta KLUB 54+

by Udruga Pet Plus

Nacional.hr – Predstavljena dostignuća projekta KLUB 54+

Predstavljena dostignuća projekta KLUB 54+

Projekt KLUB 54+ nastao je suradnjom Udruge Opera B.B ZAGREB, prvog komorno opernog kazališta u Hrvatskoj i Udruge PET PLUS. Cilj projekta je pružiti cjeloživotno učenje i obrazovanje, ali i poboljšati kvalitetu života i povećati razinu aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u zajednici, čime direktno smanjujemo socijalnu isključenost.

U kazališnoj kavani Kavkaz javnosti je predstavljen dosadašnji rad i postignuća u projektu. Kratkim druženjem uz nosioce i suradnike najavljen je početak održavanja glazbenih radionica, ali i novi ciklus ostalih kreativnih radionica. Na druženju su bili predsjednica Udruge PET PLUS, Mira Davidović, voditeljica projekta, Andreja Radinger, koordinatorica projekta, Adrijana Pelikon i Ronald Braus, predsjednik Udruge Opera BB.

Sufinanciran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda, projekt je započeo u rujnu 2018. godine te će se provoditi do kraja kolovoza 2019. godine.

Kreativne radionice projekta KLUB 54+ započele su u studenom 2018. godine i to radionice likovnog stvaralaštva, kreativnog plesa, bubnjanja i književnog kluba, čiji prvi ciklus traje sve do 16. ožujka 2019. godine. Radionice bubnjanja i književnog kluba održavaju se u Domu umirovljenika Trnje, a radionice kreativnog plesa i likovnog stvaralaštva u Domu umirovljenika Maksimir u Zagrebu. Radionice u Osijeku: radionica kreativnog plesa u Domu umirovljenika Osijek te književnog kluba u Poetry caffeu Magis.

U prvoj polovici projekta stručni timovi održali su prvih 35 radionica od njih sveukupno planiranih 127 na kojima su sudjelovale 62 osobe starije od 55 godina. Nastavkom održavanja radionica u Zagrebu i Osijeku, koje su ponovno započele u veljači nakon kratke blagdanske stanke te početkom drugog ciklusa održavanja kreativnih radionica 19.ožujka, očekuje se brojka od najmanje 215 osoba koje će biti uključene u projekt.

Najavljene glazbene radionice u sklopu projekta KLUB 54+ održat će se u šest gradova: Vukovaru, Petrinji, Sisku, Ogulinu, Karlovcu i Novskoj. Ostatak stručnog tima koji će održavati glazbene radionice, uz Ronalda Brausa, čine poznati i renomirani stručnjaci iz svijeta glazbe: sopranistica Lidija Horvat Dunjko, mezosopranistica Blanka Tkalčić te dirigent Darijan Ivezić. Nakon Novske, slijede radionice u Sisku 13.03., kao i u Vukovaru 14.03., gdje će se održati četiri grupe glazbenih radionica za manjine.

https://www.nacional.hr/predstavljena-dostignuca-projekta-klub-54/?fbclid=IwAR0jTHonvwoQ3OBfK_Ot2XeSx4t4ofOx-HGr8sX8mbZnsMpxybfmoQjBqXk

 

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..