Klub 54+

zivot i stil.rtl.hr – KLUB 54+

by Udruga Pet Plus

zivot i stil.rtl.hr – KLUB 54+

Kreće 127 besplatnih kreativnih radionica za starije od 55 godina: cilj je cjeloživotno učenje i obrazovanje.

Plan je direktno smanjiti socijalnu isključenost za minimalno 215 osoba

Kroz 127 kreativnih radionica iz 5 vrsta kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje će se provesti u Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu poboljšat će se kvaliteta života i povećati razina aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u životu zajednice

Početnom konferencijom u Županijskoj vijećnici u Osijeku, predstavljen je hvalevrijedan projekt ‘Klub 54 +’, nastao suradnjom Udruge Opera B.B. ZAGREB i Udruge PET PLUS, koji ima za cilj pružiti cjeloživotno učenje i obrazovanje.

Konferenciji su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivana Stanić, predsjednica Udruge PET PLUS Mira Davidović, voditeljica projekta ‘Klub 54 +’ Andreja Radinger te osnivač i umjetnički ravnatelj Opere B.B. ZAGREB te nositelj projekta ‘Klub 54+’ Ronald Braus.

Projekt ‘Klub 54 +’ sufinanciran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda te će se provoditi od rujna 2018. do kolovoza 2019. godine. Kroz sveukupno 127 kreativnih radionica iz 5 vrsta kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje će se provesti u Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu poboljšat će se kvaliteta života i povećati razina aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u životu zajednice te se direktno smanjiti socijalna isključenost za minimalno 215 osoba.

Kao suradnici na projektu ‘Klub 54+’ sudjeluju ukupno tri doma za starije osobe i Poetry Caffe koji su ponudili prostor za održavanje radionica. Dom za starije osobe Trnje i Dom za starije osobe Maksimir iz Zagreba te iz Osijeka Dom za starije i nemoćne osobe Osijek i Poetry Caffe Magis.

Besplatne kreativne radionice izvoditi će tim stručnjaka, a svi voditelji radionica vrsni su stručnjaci u svojim područjima. Umjetnički voditelj glazbenih radionica i umjetnički voditelj glazbeno-scenske izvedbe sudionika biti će hrvatski operni pjevač Ronald Braus ujedno osnivač i umjetnički ravnatelj Opere B.B. ZAGREB, te nositelj projekta ‘Klub 54+’. Zajedno sa svojim stručnim suradnicima: hrvatskom sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko, mezosopranisticom Blankom Tkalčić i talentiranim budućim dirigentom Darijanom Ivezićem uvest će sudionike projekta u direktnu strukturu glazbe.
Radionicu književnog kluba – kreativno čitanje i pisanje koja će sudionicima pomoći poboljšati socijalne i emotivne vještine, voditi prof. Vesna Vrbanović Jančić, i prof. Ivana Plejić.

Radionice kreativnog plesa na kojima će sudionici otkriti svoju vitalnost održavati će plesne umjetnice, pedagoginje i terapeutkinje Sanela Janković Marušić i Zrinka Šimičić Mihanović.

Voditelji bubnjarskih radionica «Ritam svijeta» biti će profesionalni, vrsni glazbenici Branko Trajkov – Trak i Krunoslav Kobeščak, koji će pomoći sudionicima projekta da unaprijede svoje zdravstveno stanje i riješe se stresa.

Likovno – kreativne radionice doprinijet će unapređenju kvalitete života našim sudionicima te poboljšanju emocionalnih i kreativnih vještina. Za njihovo vođenje bit će zaslužna umjetnica i profesorica likovne umjetnosti Natalija Stipetić Ćus i diplomirana slikarica Ksenija Filipović.

https://zivotistil.rtl.hr/ruzicaste-naocale/3280703/krece-127-besplatnih-kreativnih-radionica-za-starije-od-55-godina-cilj-je-cjelozivotno-ucenje-i-obrazovanje/?fbclid=IwAR0ssUrAw7WXHGThGNOgXgLxYs-FbB9_x6ZYdf7BrKmHsjZGf6RDyn5hais

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..