Klub 54+

Glazbeno – scenski nastup

„Glazba i ritam pronađu svoj put do skrivenih mjesta duše.“

— Platon

Pustite glazbu u vaša srca, i stvarajte ju iz srca i duše zajedno s nama na 7 pjevačkih radionica u trajanju od 4 sata, u 7 gradova. Petrinja, Sisak, Ogulin, Karlovac, Novska, Vukovar i Zagreb gradovi su u kojim ćete imati priliku dobiti poduku iz pjevanja, dirigiranja i scenskog pokreta.

 

Postanite dio glazbeno scenske izvedbe opernih i operetnih djela s repertoara Udruge Opera B.B. Zagreb, prvog komorno opernog kazališta u Hrvatskoj. Kroz rad na svom glasu ući ćete u direktnu strukturu glazbe. Renomirani pedagozi i korepetitori bit će voditelji radionica i učiti Vas sve o postavljanju glasa, vokalnoj tehnici i glazbenom oblikovanju fraze (hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko i mezosopranistica Blanka Tkalčić), vokalnoj interpretaciji i scenskom pokretu (hrvatski operni pjevač Ronald Braus ujedno osnivač i umjetnički ravnatelj Opere B.B. Zagreb), glazbenom vođenju probe i pripreme za nastup te dirigiranje (talentirani budući dirigent Darijan Ivezić).

 

Ojačajte samopouzdanje, dobro se zabavite i naučite o pjevanju i scenskom nastupu sve ono što do sada niste imali priliku naučiti, a plod Vašeg rada i rada Vaših mentora predstavit će se sudjelovanjem na završnoj večernjoj izvedbi kroz glazbu i ples.

Raspored radionica pjevanja

Voditelji

Ime i prezime

Ronald Braus

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Umjetnički voditelj glazbenih radionica i umjetnički voditelj glazbeno-scenske izvedbe sudionika

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Ronald Braus
Nakon završenog glazbenog obrazovanja u Rovinju i Puli započeo je studij pjevanja kod profesorice Renate Šeringer u Zagrebu, a 2001. godine diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović.
Polazio je tečajeve usavršavanja kod Katie Ricciarelli, Ferdinanda Radovana i Cynthie Hansell Bakić.

Relevantno iskustvo

Ostvario je brojne uloge opernog repertoara, nastupa i kao koncertni pjevač. Sudjelovao je u izvedbama koncerata različitih tematskih sadržaja kao i misa i oratorija. Nastupao je u zemlji i inozemstvu.
Aktivno se bavi vokalnom pedagogijom, te edukacijom mladih kroz koncerte namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola (“Od baroka do roka”; “Šaljiva glazba velikih majstora”; Mozart dolazi u goste”) sa ciljem da se djeci približi ozbiljna glazba. Izdao je nosač zvuka (CD) u prosincu 2005. Od 2006. osnivač je i umjetnički ravnatelj Opere b.b. Zagreb, prve komorne opere u Hrvatskoj s kojom je ostvario niz zapaženih rezultata i opernih uloga. Surađuje sa zborovima i komornim ansamblima. Umjetnički je voditelj Međunarodnog kulturnog centra u Zagrebu, dirigent Ženskog pjevačkog zbora “Hrvatica” i Mješovitog pjevačkog zbora crkve sv. Blaža, umjetnički je direktor festivala zborskog pjevanja Cantate Croatia u Puli. Pokrenuo je manifestaciju “Ronald Braus i gosti”.

Ime i prezime

LIDIJA HORVAT DUNJKO

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Umjetnička voditelja glazbenih radionica – učiteljica pjevanja

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Lidija Horvat Dunjko diplomirala je i magistrirala solo pjevanje (Lied, oratorij i operu) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zdenke Zabčić. Usavršavala se u Beču kod Olivere Miljaković i u Zagrebu kod Dunje Vejzović. Dobitnica je mnogih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja. Članica je nekoliko baroknih ansambala. Bavi se pedagoškim radom kao redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te na Sveučilištu J. Dobrile u Puli.

Relevantno iskustvo

Do sada je kreirala više od 30 velikih opernih uloga u zemlji i inozemstvu, kao i nekoliko operetta i musicala.
Pjevala je s najvećim pjevačkim imenima današnjice kao i najeminentnijim dirigentima i orkestrima. Osnivačica je i voditeljica međunarodne ljetne operne škole "MIRULA" u Pučišću na otoku Braču. Izdala je do sada 16 nosača zvuka. Autorica je zbirke solopjesama hrvatskih skladatelja "LJUVEN SANAK", a već se nekoliko godina bavi i znanstvenim radom na polju medicine glasa u timu prof. dr. sc. Sante Večerine Volić, za koji su dobile i međunarodna priznanja. Od 2010. godine umjetnički je ravnatelj Međunarodnog festivala komorne glazbe Lubeničke glazbene večeri na otoku Cresu.
2012. idejni začetnik i osnivač 1. međunarodnog natjecanja pjevača uz orgulje "Heferer" u Grožnjanu.
1996. godine odlikovana je najvišim državnim priznanjem za zasluge u kulturi Ordenom reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Ime i prezime

DARIJAN IVEZIĆ

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Umjetnički voditelj glazbenih radionica – učitelj pjevanja

Obrazovanje i stručno usavršavanje

DARIJAN IVEZIĆ , mladi glazbenik širokih interesa. U rodnoj Novskoj stječe srednjoškolsko obrazovanje, maturiravši klavir (2007.), a potom i teoriju glazbu (2009.). Student je diplomskog studija dirigiranja u klasi red. prof. Uroša Lajovica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Relevantno iskustvo

Na širokom području djelatnosti u kojima spaja klavir, dirigiranje i aranžerski rad, surađuje s najvećim hrvatskim orkestrima, istaknutim zborovima, raznolikim glazbenicima i dirigentima, te ostvaruje zapažene suradnje i nastupe u Zagrebu i šire. Godine 2010. Prima rektorovu nagradu za “DuLuM – KULTurni tulum”. Kao asistent maestra Mladena Tarbuka krajem 2011. sudjeluje u međuakademskoj produkciji Carmen Georgesa Bizeta za koju prima Dekanovu nagradu. Kao umjetnički voditelj i dirigent 2012. sudjeluje u velikom obljetničkom koncertu “Zagrebački dječaci – 20 pjesama za 20 godina”.
Asistent je dirigenta u Hrvatskom društvu Collegium pro arte (voditeljica: Jasenka Ostojić), u kojem radi sa zborovima Cappella Odak i Cappella Zinka, asistent je i korepetitor i u zboru Zagrebački dječaci. Umjetnički je voditelj zbora Cappella Coda od rujna 2011. godine. Kao pijanist i umjetnički pratitelj radi s mnogim dirigentima, ansamblima i solistima, ponajviše pjevačima.

Ime i prezime

BLANKA TKALČIĆ

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Umjetnička voditelja glazbenih radionica – učiteljica pjevanja

Obrazovanje i stručno usavršavanje

BLANKA TKALČIĆ Pohađala je Srednju glazbenu školu u Varaždinu, a solo pjevanje je učila u klasi prof. Darije Hreljanović.

Studij nastavlja u Austriji na Akademiji za glazbu i glumu u Grazu u klasi prof.dr. Ulfa Bästleina. Kontinuirano se usavršava i sudjeluje na nacionalnim i međunarodnim seminarima – ljetni seminari srednjovjekovne glazbe i pjevanja u Grožnjanu, međunarodni seminari u Njemačkoj, Austriji, Liechtensteinu, kod eminentnih pedagoga (Silvia Bazzoni – Bartoli) te na ljetnim seminarima barokne glazbe i plesa “Aestas musica”- London u Varaždinu.
Diplomirala je 2001. godine u klasi prof.dr. Ulfa. Magistrirala je 2004. godine je na istoj akademiji na smjeru popijevka i oratorij u klasama prof. Gerharda Zellera i prof. Karlheinza Donauera. Godine 2007. završila je specijalizaciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat – Dunjko.

Relevantno iskustvo

Od 2014. godine ostvaruje brojne uspješne uloge u nacionalnim I međunarodnim opernim kućama.
Od 2007. godine kontinuirano surađuje sa „Operom BB“ pod dirigentskom palicom maestra Vladimira Kranjčevića, gdje također ostvaruje brojne uloge. U suradnji sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom 2008. godine sudjeluje u praizvedbi opere“ Sirena“ Pere Šiše. Godine 2008. i 2009. u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin nastupila je u „ Božićnoj priči“Rudolfa Matza. Iste godine izvodi Mozartov „Requiem“ na gostovanjima u Liechtensteinu i Švicarskoj.
Od 2008. godine članica je Europeisches Musik Zentrum Wien.
Također se bavi i vokalnom pedagogijom u Glazbenoj školi Varaždin.

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..