Klub 54+

Književni klub – kreativno čitanje i kreativno pisanje

„Svaki čovjek koji zna čitati ima moć sebe učiniti boljim, umnožiti načine svog postojanja i svoj život učiniti ispunjenim, značajnim i zanimljivim.“

— Aldous Huxley

Postanite dio književnog kluba, u Zagrebu i Osijeku te kroz 12 radionica u trajanju od 90 min koje potiču čitanje i razumijevanje književnih djela ispunite dodatno svoj život. Neka knjige koje čitate i ljudi s kojima ćete dijeliti svoje mišljenje o pročitanom učine Vaš život još zanimljivijim i bogatijim. Izrazite svoju kreativnost kroz pisanje. Dopustite da Vas mentorice Vesna Vrbanović Jančić i Ivana Plejić Pech, profesorice kroatistike i južnoslavenskih filologija uvedu u svijet knjiga. Poboljšajte svoje socijalne, kognitivne, emocionalne i kreativne vještine sudjelovanjem na radionicama
Književni klub temelji se na skupini od 15 čitatelja koji će čitati istu knjigu, a potom o njoj raspravljati u klubu. Kroz radionice će Vas voditi profesorice kroatistike i južnoslavenskih filologija Vesna Vrbanović Jančić i Ivana Plejić Pech. Tijekom projekta u čitateljskom klubu gostovat će dodatno 3 osobe kao motivatori za kreativno čitanje i pisanje. Radionica uključuje i gledanje filma čime se otvara novo područje razgovora i usporedbe filma i književnog djela. Književni klub ima i vrlo važnu ulogu za zajednički glazbeno-scenski nastup svih sudionika u projektu KLUB 54+. Vi ćete dorađivati scenarij za zajednički glazbeno-scenski nastup i sudjelovat na završnoj konferenciji i izložbi sa svim sudionicima projekta KLUB 54+.

Pogledajte program za 12 radionica književnog kluba:

 • Upoznavanje s polaznicima radionice, predstavljanje i odabir knjiga I filmova(baziranih na
  književnim predlošcima) koje će biti tema sljedećih radionica.
 • Razgovor o knjizi koju su polaznici s mentoricama odabrali za raspravu, motivacija za sljedeće teme i goste koje bi polaznici željeli vidjeti na radionici.
 • Razgovor o odabranoj knjizi, interpretacija polaznika, njihovo viđenje tema koje književno djelo
  problematizira.
 • Gledanje filma po izboru.
 • Komparacija filma i književnog predloška.
 • Priprema za gosta – književnika, interpretacija njegova opusa, čitanje ulomaka iz djela.
 • Gost Književnog kluba – razgovor, pitanja, rasprava
 • Knjiga kao poticaj za kreativno pisanje – napisati osvrt ili književnu kritiku književnog djela.
 • Čitanje i razgovor o pisanim radovima, dogovor za završnu priredbu
 • Priprema za završno glazbeno-scensko djelo – teme, pripreme, uvježbavanje
 • Vježba za završno glazbeno-scensko djelo
 • Rezime tema i zaključci radionice Književnog kluba +54
Raspored radionica čitanja

Voditelji

Ime i prezime

IVANA PLEJIĆ PECH, prof.

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Mentor Književnog kluba

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Ivana Plejić
Završila studij Kroatistike i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao i dodiplomski studij Muzeologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Relevantno iskustvo

Radi kao učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Pavleka Miškine u Zagrebu. Objavljuje je tekstove u kulturnim časopisima i priredila je knjige o Antunu Gustavu Matošu i Josipu Eugenu Tomiću.
Odlično poznavanje nakladničke, knjižarske djelatnosti, domaće i svjetske literarne scene. Iskustvo u uredničkom, redaktorskom, lektorskom i korektorskom poslu. Iskustvo u marketingu i odnosima s javnošću. Iskustvo u uređivanju školskog časopisa.

Ime i prezime

VESNA VRBANOVIĆ JANČIĆ, prof.

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Voditeljica Književnog kluba, mentor

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Vesna Vrbanović Jančić, diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila je školu Medijske kulture u Trakošćanu; pohađala nacionalne i međunarodne stručne skupove (važniji: Promicanje socio-emocionalne kompetencije u školi PATH program; Developing global school for 21.st century Prag; Kultura škole i komunikacija, Građanski odgoj i obrazovanje...)

Relevantno iskustvo

Tijekom 17 godina rada kao profesorica hrvatskog jezika i ravnateljica OŠ P. Miškine promiče otvorenost i povezivanje kulture i obrazovanja u svrhu jačanja kompetencija i vještina djece i mladih kroz osmišljavanje i provedbu mnogih projekata priznatih na lokalnoj i međunarodnoj razini:
1. nagrade s mjuziklima «Priča sa zapadnog kolodvora» i «Vrtoglavica» na svjetskom festivalu Kreativnosti u školama u Sanremu 2009. i 2011.; Grad Zagreb poslao «Priču sa zapadnog kolodvora» 2009. na kulturnu razmjenu u Češku; Predstava «Vrtoglavica» 2012. na programu Hrvatske glazbene mladeži i CKF A.Cesarec; 1.mjesto na «Danima D.Tadijanovića» 2001.; članica organizacijskog odbora «Dani D. Tadijanovića» (2001.-2005.); 2001. provedba «Večeri hrvatske poezije» u Američko-hrvatskom društvu; «Projekt Črnomerec» s biltenom «Črnomerec» 2011.; uvela projekt građanskog odgoja kao izborni predmet u školi; realizirala projekt «Kulturna baština Črnomerca» 2016/17. Nastup dramskih skupina na LiDraNO, SMOLA i PIF...

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..