Klub 54+

Kreativni ples

Kreativni ples odličan je spoj kreativnosti i tjelesne aktivnosti od kojih su oba, vrlo važna životna područja. Kroz 12 radionica kreativnog plesa u Zagrebu i Osijeku u trajanju od 90 minuta, otkrijte svoju gracioznost, vitalnost i ekspresivnost. Sami odredite ritam i intenzitet kretanja izabirući pokrete koje možete izvoditi sa sigurnošću i ugodom. Iskoristite mogućnost iskusiti kreativan proces uz istovremeno poticanje moždane aktivnosti odgovarajućim pristupom orijentiranim na rješavanje prostornih ili drugih zadanih problema.

 

Kreativni pokret djeluje terapijski na više razina: pomaže pri opuštanju, povećava nivo energije, potiče emocionalno izražavanje i na kreativan način omogućava istražiti i preoblikovati emocije, misli i stavove u novo iskustvo.

 

„Nitko ne brine ako ne znaš plesati dobro. Samo ustani i pleši.“- Dave Barry
Plešite s nama kao da Vas nitko ne vidi i ojačajte samopouzdanje, kreativno istražujte i izrazite svoje emocije. Pronađite i zadržite motivaciju za kretanjem i stvaranjem, Poboljšajte koncentraciju, pamćenje i pažnju. Razvijajte socijalnu interakciju kroz zajedničku plesnu aktivnost i druženje i poboljšajte sliku svog tijela.

 

Pogledajte koje su aktivnosti za vas pripremile voditeljice radionica KREATIVNI PLES; Sanela Janković Marušić doc.art. MA, RDMP i Zrinka Šimičić Mihanović, CMA- SP, SME, IDME

Aktivnosti:

 • zagrijavanje po dijelovima tijela u kružnoj formaciji
 • kompozicija plesne sekvence – kreativna primjena osviještenih pokreta, rad na razvoju
 • kinestetičke svjesnosti i pamćenja
 • rad na dinamičkim varijacijama pokreta – veza s emocijama
 • rad u paru i u grupi (odnos pojedinac – grupa, grupa – grupa)
 • osvještavanje prostora – unutar tijela, prostora osobne kinesfere, općeg prostora
 • osvještavanje i rad na prostornim nivoima i putanjama
 • rad s fokusom (unutarnji – zatvoren; vanjski – otvoren)
 • vježbe improvizacije
 • rad na kontroli i preciznosti pri izvođenju pokreta
 • percepcija elementa vremena kroz puls, ritam i brzinu izvođenja plesne sekvence
 • otkrivanje osobnog ritma u odnosu na zajednički ritam grupe
 • rad na osnaživanju, dinamičkom poravnanju, opuštanju
Raspored radionica plesanja

Voditelji

Ime i prezime

SANELA JANKOVIĆ MARUŠIĆ

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Voditeljica radionica Kreativni ples

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Sanela Janković Marušić, plesna umjetnica, pedagoginja i terapeutkinja
• 1990. MIOC Zagreb
• 1998. London Contemporary Dance School pri Sveučilištu Kent u Canterbury-u, UK , diplomira sveučilišni studij suvremenog plesa
• 2014. Psihoterapija pokretom i plesom – 4-godišnja edukacija kreirana prema standardima EADMT (Europsko udruženje plesnih terapeuta)
• 2015. Program nastavničkih kompetencija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu – jednogodišnji program

Relevantno iskustvo

• Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku kao docent predaje scenski pokret na diplomskom studiju glume i lutkarstva te je koautor poslijediplomskog specijalističkog studija Kreativne terapije iz Terapije pokretom i plesom, nositelj kolegija te koordinator studija.
• Predsjednica je Hrvatske udruge za psihoterapiju pokretom i plesom HUPPP, delegat Hrvatske pri EADMT te članica UPUH-a.
• Kao koreograf i plesač izvodi samostalne koreografije u teatru The Place, vodećem centru za suvremeni ples u Londonu, Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu te u neovisnim projektima.
• Radi kao nastavnik suvremenog plesa u umjetničkim školama u Labinu i Zagrebu te vodi Kreativni ples za djecu i odrasle u udruzi Memotus.
Radi s različitim kliničkim populacijama (onkološki, depresivno-anksiozni, psihotični i stresni poremećaj), surađuje s mnogim ustanovama te aktivno sudjeluje na brojnim konferencijama promovirajući kreativno-terapijski aspekt plesne umjetnosti na šire društveno područje.

Ime i prezime

ZRINKA ŠIMIČIĆ MIHANOVIĆ

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Voditeljica radionica Kreativni ples

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Na Školi za Body-Mind Centering stekla je diplomu Somatic Movement Educator (2015.) te Infant Developmental Movemet Education (2008.).
U Zagrebu je završila dvije godine studija psihoterapije kroz pokret i ples. Inicijatorica je i jedna od organizatorica festivala improvizacije “Improspekcije” pokrenutog 2007.
Dobitnica je stipendije danceWEB2006.
Diplomirala je povijest umjetnosti i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Relevantno iskustvo

Kao plesačica surađuje s domaćim i stranim autorima (Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, BADco., Igor Grubić, Mié Coquempot, Cie Des Prairies i drugi).
Koautorica je i autorica predstava: U prolazu , Sobe , Moveranje, 7 tišina za 7 dana, Titraji, Trag/Trace/Spur , Pokret Mislim Okret , Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor, Indigo, a 2. Od 2003. surađuje s kiparom Denis Tricotom u projektima: Duo danse-sculpture, Trio à corps, à cordes i Danse et orgue de bois. Suradnja s likovnim umjetnicima i odnos između plesnog i likovnog jezika javljaju se u različitim oblicima u njezinom radu. Zanima je i odnos zvuka/glazbe i plesa. Surađuje s glazbenicima: Bornom Šercarom , Svenom Pavlovićem , Dinom Brazzodurom , Fa Ventilatom i Tiborom Sziroviczom.
Bavi se i pedagoškim radom, većinom kroz somatski pristup kojim nastoji potaknuti pojedinca na ponovno otkrivanje vlastitog plesnog izraza, mogućih oblika interakcije s okolinom kroz pokret te na punije korištenje potencijala koje tijelo nudi.

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..