Klub 54+

Likovno kreativno izražavanje

„Slikanje je samootkrivanje. Svaki dobar slikar slika ono što on sam jest.“

— Jackson Pollock

Pridružite nam se na radionicama Likovno-kreativnog izražavanja i otkrijte sami sebe. Izrazite se likovnim tehnikama (crtaćim, slikarskim i tehnikama modeliranja) s kojima će Vas upoznati voditeljice radionica: umjetnica i profesorica likovne umjetnosti Natalija Stipetić Ćus i diplomirana slikarica Ksenija Filipović.
Razvijte svoje kreativne sposobnosti i talente kroz radionice, uz stručno vodstvo i individualni pristup svakom polazniku. U Zagrebu Vas čeka 12 radionica u trajanju od 90 min, 12 likovnih izazova i elemenata koji će se obrađivati kroz prikladne motive, kao i tehniku. Motivi i teme namijenjene su osobama starijim od 55 godina, a kroz ugodnu i kreativnu atmosferu voditeljice radionica poticati će svakog od Vas na učenje likovnih tehnika i pojmova, kreativno provođenje slobodnog vremena i ugodno druženje. Steknite kompetencije koje možete i dalje samostalno razvijati ovisno o vlastitom interesu kao dio procesa cjeloživotnog učenja.

Teme radionica:

 • Likovno prikazivanje i izražavanje simbola Zagreba-značajni motivi vezani za kulturu, arhitekturu i povijest Zagreba – Tehnike koje ćemo koristiti: akvarel, tuš, tempera, kombinirana tehnika.
 • Detalj arhitekture – Tehnike koje se koriste: krede u boji i ugljen.
 • Crtanje portreta i autoportreta – Tehnike koje se koriste: olovka i akvarel (boja), fotomontaža (uz poziranje modela).
 • Figura – Tehnike koje se koriste: ugljen
 • Mrtva priroda (voće+predmeti) – tehnike koje se koriste: tuš, tempera, akvarel
 • Božićni ukrasi, ukrasi za bor – Tehnike koje se koriste: kombinirana tehnika, glinamol, gips
 • Apstraktno slikarstvo – Tehnike koje se koriste: tempere, flomasteri
 • Maska – Tehnike koje se koriste: flomasteri, tuš, olovka
 • Pejzaž kroz razne slikarske tehnike – Tehnike koje se koriste: tempere, akvarel, kombinirana tehnika
 • Crno –bijele slike – Tehnike koje se koriste: flomasteri
 • Karikatura i ilustracije za knjige – Tehnike koje se koriste: olovka, bojice, akvarel
 • Dizajn predmeta-suveniri – Tehnike koje se koriste: kombinirana tehnika, kolaž, flomasteri, tkanine
 • Skulptura-mala plastika (svijećnjaci anđeli, životinje, posude, srca) – Tehnike koje se koriste: glina, glinamol, gips
 • Slikanje na platnu-pejzaž, mrtva priroda, tkanina, razni predmeti – Tehnike koje se koriste: tempere ili akrilne boje
Raspored radionica slikanja

Voditelji

Ime i prezime

NATALIJA STIPETIĆ ĆUS

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Voditeljica Likovno – kreativnih radionica

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Natalija Stipetić Čus, završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, smjer grafika te Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj je stekla diplomu profesora likovne kulture.
Radi u osnovnoj školi Pavleka Miškine kao učiteljica likovne kulture te voditeljica dramske skupine “Pavleki”.

Relevantno iskustvo

Autorica je triju samostalnih izložaba.
Suautorica je četiri udžbenika za likovnu kulturu za osnovnu školu „Likovni sat“ i pet udžbenika za likovnu umjetnost za srednju školu izdavačke kuće Alfa.
U školi osim likovne kulture predaje i Građanski odgoj i obrazovanje, te s učenicima istražuje teme s područja kulturne baštine.
Bavi se dramskom pedagogijom i suradnica je Centra za kulturu i film Augusta Cesarca. Kao scenograf predstave „Priča sa zapadnog kolodvora“ nagrađena je 1.mjestom u talijanskom gradu Sanremu na Međunarodnom festivalu kreativnosti.
Uspješna je mentorica svojim učenicima koji su više puta sudjelovali na državnim natjecanjima i osvajali prve nagrade na domaćim i međunarodnim likovnim natječajima.
Kao mentorica zaslužna je i za desetak izložaba radova svojih učenika.
Voditeljica je likovnih radionica za široku publiku na događanjima poput Keglić-festa, Tjedna mobilnosti …

Ime i prezime

KSENIJA FILIPOVIĆ

Funkcija/aktivnost za koju je osoba zadužena

Voditeljica Likovno – kreativnih radionica

Obrazovanje i stručno usavršavanje

Ksenija Filipović, diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. Godine u klasi prof. Đure Sedera, 1993. godine, završila školu prijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu (slikarski odjel).

Relevantno iskustvo

Od 1999. godine pa do danas radila je u mnogim značajnim kulturnim i obrazovnim ustanovama: u pet škola (4 osnovne i jedna srednja), u muzejima (Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon), u kulturnim centrima (kao voditeljica likovnih radionica) . Surađivala s izdavačkom kućom „Školska knjiga“(udžbenik za likovnu kulturu) i piše tekstove za izdavačku kuću Profil Klett. Vodila je radionice u socijalnim ustanovama (rad sa osobama s posebnim potrebama) i bolnicama (likovna terapija na Rebru i u Psihijatrijskoj bolnici za djecu).
Također je radila na mnogim zanimljivim likovno-pedagoškim programima za mlade i izložbama udruge Artmix. Ima bogato iskustvo u osmišljavanju i vođenju različitih kreativno-pedagoških programa.

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..