Klub 54+

Suradnici

Dom umirovljenika Trnje, Poljička 12, Zagreb (karta)

Dom se nalazi u Zagrebačkoj četvrti Trnje, Poljička ulica 12., na mjestu vršitelja dužnosti ravnateljice doma je dipl. socijalna radnica Lana Poljak Branisavljević. Dom za starije osobe Trnje osnovan je 1972. godine te brigu o svojim korisnicima dijeli u dva oblika: Institucionalnu skrb koja se ostvaruje kroz stalni smještaj u instituciji, pruža mogućnost sigurnog i dostojanstvenog starenja, te izvaninstitucionalnu skrb koja se odnosi na pružanje usluga starijim i nemoćnim osobama na području Trnja koje žive u vlastitim domovima čime se produžuje mogućnost boravka korisnika u vlastitim domovima. U sklopu doma su organizirane različite aktivnosti čiji je cilj održati zdravlje i zadovoljstvo korisnika. Grupnim radom s korisnicima i brojnim organiziranim aktivnostima Dom za starije osobe Trnje ima za cilj održati produktivnost i samostalnost korisnika, kroz ugodno druženje i raznolike sadržaje kojima se potiče tjelesna i mentalna aktivnost. Prepoznavši dobrobit radionica koje će se održavati u sklopu projekta KLUB 54+, Dom za starije osobe Trnje ponudio je prostor za njihovo održavanje.

Dom umirovljenika Maksimir, Hegedušićeva 20, Zagreb (karta)

Dom za starije osobe Maksimir osnovan je 1975. godine. Ravnateljica Doma je mr.sc. Jasminka Dlesk-Božić zajedno sa svojim suradnicima brine se da dom svojim korisnicima pruža usluge stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njezi, higijeni prostora i rublja, stručnog socijalnog rada, organizaciji slobodnog vremena kroz mnoge radno-kreativne i sportsko-rekreativne aktivnosti, kao i organizaciju brojnih kulturno-zabavnih događanja.

 

Uz Depandansu, koja je namijenjena za smještaj vitalnih umirovljenika, od rujna 2013. godine na Odjelu za zdravstvenu skrb, njegu i rehabilitaciju organiziran je novi vid skrbi o dementnim korisnicima – socijalni prostor, gdje borave korisnici oboljeli od Alzheimerove demencije i drugih demencija. Posebnost je Snoezelen soba, okruženje kreirano u svrhu stimuliranja i okupiranja osjetila: riječ je o sobi koja korisnicima oboljelim od Alzheimerove bolesti i drugih psihofizičkih bolesti, ali i djeci s poteškoćama u razvoju, senzornim oštećenjima ili kod problema s pažnjom omogućuje stimulaciju osjeta i stjecanje novih iskustava putem mirisa, opipa i zvuka.

 

Dom Maksimir omogućava i multifunkcionalne oblike izvaninstitucionalne skrbi za građane starije životne dobi kroz provedbu Projekta gerontološkog centra Maksimir, i to na području Gradske četvrti Maksimir. Projekt gerontološki centar Maksimir razvija izvaninstitucionalne oblike skrbi za starije osobe kroz dva programa: program pomoći i njege u kući te program poludnevnog boravka.

Dom umirovljenika Osijek, Drinska 12 (karta)

Smješten je u Drinskoj 10. u Osijeku, osnovan je 1969. godine, a trenutni ravnatelj doma je prof. Vjekoslav Ćurić. O korisnicima Doma brine se 88 djelatnika različitih stručnih sprema. Dom pruža usluge stanovanja, prehrane, održavanja osobne higijene, brige o zdravlju, njege, radne aktivnosti i korištenja slobodnog vremena. Dom za starije i nemoćne osobe Osijek najveći je dom za starije i nemoćne osobe u regiji i kako oni ističu jedna velika obitelj i zajednica u kojoj se život odvija 24 sata dnevno. Kroz razne aktivnosti koje provode i sadržaje koje nude (izlasci u prirodu, čitaonice, igranje društvenih igara, radionice, klub, vježbanje, tv dvorane, zajednička druženja) misija im je osigurati svakom korisniku ugodnu i dostojanstvenu starost te odgovarajuću zdravstvenu skrb i njegu.

Poetry caffe Magis, Europska avenija, Osijek (karta)

Ovaj kultni prostor u Europskoj aveniji 6 u Osijeku, mnogi Osječani pamte kao mjesto u kojem se već dvadesetak godina održavaju brojne izložbe, promocije, književni susreti, glazbeni programi. Vlasnik Poetry Caffe-a Magis, Marijan Kuduz uložio je i ulaže mnogo u promociju kulture u Osijeku programom koji ovaj kultni prostor nudi. Glazbene večeri, večeri poezije, promocije knjiga, filozofski caffe… okupljaju sve generacije Osječana i nude im dobru zabavu, druženje i kulturno uzdizanje.

Prijavi se

Želiš se družiti, zabaviti ili naučiti nešto?? Zašto ne sve to istovremeno?? Prijavi se…..